AWAKENING
EXPERIMENTAL SHORT FILM W/ SOUNDTRACK
OCT 2019
In “Your Face Is A Social Interface [An — Awakening]” staan de zintuigen centraal. In een tijd waarin prikkels overal om ons heen te vinden zijn, wordt écht contact en échte verbinding steeds moeilijker. Het lijkt alsof de mensheid niet meer durft om te ‘voelen’. Door de overdaad aan dagelijkse prikkels wordt het gevoel uitgeschakeld, en slaan de zintuigen dood. Met mijn werk wil ik de keerzijde van deze kwestie aan de orde brengen. Ik wil dat wij onze hersenen en het verstand een keer uit zouden zetten, en de zintuigen weer zouden activeren.

Door alle zintuigelijke verbindingen en connecties kleuren te geven, en op deze manier dus te visualiseren, wil ik laten zien dat het helemaal niet moeilijk is om jezelf over te geven aan je gevoel. Overal om je heen is het te vinden, elke vorm van communicatie, elk oogcontact, elke handdruk, elke fysieke aanraking met spullen om je heen, elk geluid en elke geur, prikkelt ons onderbewustzijn. Het is goed om niet altijd de controle te willen hebben over alles, en je over te geven aan je onderbewuste, om op deze manier tot nieuwe inzichten te komen.


BIO

JAMES WHISTLER is an interdisciplinary artist and designer working in the fields of music and visual arts. – He is interested in working collectively with the new generation of creatives around the world who represent a wide range of artistic disciplines.

He is 4th year student in Graphic Design at the University of the Arts and is currently based in Utrecht, The Netherlands